Over mij

“Do it with passion or not at all”

Het mijn missie om zoveel mogelijk vrouwen te helpen naar meer energie om een zo lang mogelijk gezond, gelukkig en liefdevol leven te kunnen leiden.

N

Orthomoleculaire voeding, leefstijl & mindset

N

Certified CrossFit Level 3 Trainer

N

Personal trainer

N

Psycholoog i.o.

Vera Potharst

Lang verhaal kort

Ik heb mijzelf altijd een rare vogel gevonden. Zocht in mijn jeugdige jaren altijd naar bevestiging en wilde graag ergens bij horen. Als ik mij rot voelde schoot ik er lekker makkelijk van weg en verdoofde ik mijzelf om maar niet te hoeven voelen. Of dat nu verkeerde vrienden waren, foute vriendjes, veel feesten met drank en drugs, obsessieve eetgedragingen, emigreren naar het buitenland.. Allemaal gevolgen van een heel onzeker meisje die geen idee had wie ze was.

Toch zat er altijd een klein ambitieus ondernemertje in mij met grote dromen. Ik was altijd de regelaar, de planner, ik had honderd en één ideeën. De meeste voerde ik niet uit en als ik het deed dan maakte ik het nooit af. Mijn richting werd pas duidelijker rond mijn twintigste en mijn aandacht werd ontzettend getrokken naar voeding en sport, want tot die tijd had ik toch een partij ongezond geleefd.. Dat wilde ik nooit meer!

Ik vond CrossFit. WAT WAS DIT GAAF! Direct verkocht en verslaafd stond ik elke week weer in de box en zei ik na een half jaar tegen mijzelf: “Ik wil CrossFit coach worden, ik wil van sport, voeding en leefstijl mijn werk maken”. En nu, terugkijkend… I fucking did it! Uiteraard met de nodige hobbels. Want progressie en succes is nooit liniair.

Down this road ben ik zo ontzettend veranderd naar de sterke, trotse, vrolijke en zelfverzekerde vrouw die ik nu ben. Het was geen makkelijke weg, diepe dalen van depressies, eetstoornissen, schulden en de problemen van mijn diepgewortelde patronen en overtuigingen die mij gigantisch in de weg zaten (en soms nog steeds zitten, trust me!). Maar weet je.. No rain, no flowers!

Want na al die jaren van therapie, zelfontwikkeling, studies, werkervaring en vooral trouw zijn aan wie ik ben, heeft mij gebracht tot een leven vol energie, geluk en liefde. Waarin ik ook mijn verleden (hoe donker die soms ook was en nog steeds wel eens is) nooit had willen missen!

MIJN WERKWIJZE

De 'Fit is the Shit' methode

Gedurende de jaren heb ik langzaam en eigenlijk zelfs onbewust een methode ontwikkeld voor vrouwen die meer energie willen. De methode heet drie pijlers: voeding, beweging, leefstijl, mindset en spiritualiteit. Deze drie pijlers zijn organisch en in deze volgorde aan mijn werkwijze toegevoegd. Het laat de ontwikkeling zien zowel van mijn persoonlijke reis waar in 2014 begon als gewichtsconsulente en in 2021 Human Design ontdekte. Als mijn werkgebied, waar alles is samengekomen tot een methode om op alle vlakken jouw energie te verhogen en een volledige transformatie kan ondergaan om jouw meest gezonde, gelukkige en liefdevolle leven te leiden.

VOEDING

Voeding gaat over voeden, niet vullen! Met een orthomoleculaire visie gebruik ik voeding om het systeem optimaal te laten functioneren, eventueel met suppletie om dit te ondersteunen. Voeding omvat een groot deel om o.a. hormonaal in balans te komen en is altijd maatwerk.

BEWEGING

Beweeg jij voldoende of misschien juist te veel? Train je je spieren voor een sterk lichaam, bestand tegen blessures. Maar ook voor gezond hormonen, een gezond hart, energie, mobiliteit, de juiste verbranding en het managen van stress.

LEEFSTIJL

Onder leefstijl vallen onderwerpen als stressmanagement, hobby’s, routines, gewoontes, maar ook je gedrag, communicatie met de mensen om je heen. Heb je jouw leven goed ingericht of moeten daar dingen in veranderen om te zijn de beste versie van jezelf te zijn. Ik gebruik altijd een cyclus om naar te leven. Dit kan de menstruatiecyclus zijn als jij (nog) een natuurlijke cyclus hebt. Of de maancyclus wanneer je bijvoorbeeld menopauzaal bent, uitblijvende menstruaties ervaart of geen cyclus hebt om medische of andere reden.

MINDSET

Hoe werkt jouw mind? Is jouw glas halfvol of halfleeg? Welke copingsmechanismes en beperkende overtuiging heb jij gaande weg ontwikkeld die jouw helemaal niet meer dienen? Vanuit mijn design heb ik o.a. de gift gekregen om precies datgene te kunnen benoemen waar jij zou kunnen groeien en wat dus veel positieve impact al geven. Ik werk als een enorme spiegel en ben eindeloos geïnteresseerd in wie jij bent hoe ik jouw kan laten groeien en bloeien..

SPIRITUALITEIT

En soms moet ik jou ook een beetje wakker schudden. Opnieuw laten verbinden met wie jij diep van binnen bent. Laten thuis komen bij de persoon die jouw ziel precies zo heeft gekozen om jouw missie hier op aarde te mogen brengen, jouw lessen hier te mogen leren en zo kan bijdragen aan het grotere geheel vanuit kracht, liefde en blijdschap.

Mijn missie & visie

Het mijn missie om zoveel mogelijk vrouwen te helpen naar meer energie om een zo lang mogelijk gezond, gelukkig en liefdevol leven te kunnen leiden.

Want wat zijn wij vrouwen sterke, bijzonder mooie wezens die onszelf nog steeds veel te vaak wegcijferen. Daar steek ik een stokje voor!

Het is tijd dat jij opstaat om nu eens écht goed voor jezelf te zorgen, van jezelf te houden en te ontwikkelen tot de krachtige vrouw die jij graag wilt zijn, zodat jij de energie hebt om te kunnen doen wat jij graag wilt doen. Jouw dromen, passies en ambities mogen er zijn en mogen nagejaagd worden.

De focus op gezondheid, geluk en een liefdevol leven zal jou ook daadwerkelijk brengen waar je wilt zijn. Want met die positieve en hoge energie kan jij de wereld aan. Waar je ook staat op dit moment, alles is binnen jouw bereik. Beweging, voeding, leefstijl, mindset en spiritualiteit zal key zijn in jouw proces en met mijn missie help ik je om de transformatie te maken die jij nodig hebt om je mooiste leven te leiden.

INSTAGRAM

Volg mij op Instagram. Hier post ik over vrouwengezondheid, sport, voeding, spiritualiteit, mindset en laat ik een kijkje zien uit mijn eigen leven.

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress admins

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de instellingenpagina van Instagram Feed om een feed te maken.